Veiksmīgi izmantojot Latvijas ūdeņu bagātību, Eiropas Savienības un valsts finansējumu, kā arī veicot mērķtiecīgu darbu, zivju apstrādes nozare piedzīvo izaugsmi un pārmaiņas.

Uzņēmumi iegādājas modernas ražošanas līnijas, pieaug gan apgrozījums, gan eksportētās produkcijas apjoms. Tiek apstrādātas dažādas zivju sugas, ražoti gan tradicionāli, gan jauni produkti, piemēram, surimi un kulinārijas izstrādājumi no zivīm.

Latvijas zivju apstrādes uzņēmumu produkcija ir pieprasīta ne tikai vietējā, bet arī ārzemju tirgū - Eiropas Savienības valstis, Austrālija, Meksika u.c. Vietējo ražotāju pielāgošanās tirgus prasībām un investīcijas inovācijās nodrošina to konkurētspēju.

LAD video stāstā SIA “Sudrablīnis” un SIA “Liedags” īpašnieki atklāj zivju apstrādes nozares galvenos izaicinājumus un iespējas, kā arī uzsver saņemtā atbalsta nozīmi nozares attīstībā.