Ilgtspējas kritēriji

Biodegvielas un bioloģisko šķidro kurināmo izejvielu audzētājiem un tirgotājiem:

Lauksaimniekiem, kas lauksaimniecībā izmantojamā zemē audzē kultūras (ziemas kvieši (k.k.112), vasaras kvieši (k.k.111), speltas kvieši vasaras (k.k.115), speltas kvieši ziemas (k.k.116), ziemas rapsis (k.k.212), vasaras rapsis (k.k.211)) ilgtspējas kritērijiem (IK) atbilstošas biodegvielas un bioloģisko šķidro kurināmo ražošanai, katru gadu ir jāsaņem Apliecinājums par platības un izejvielu atbilstību ilgtspējas kritērijiem. Lauku atbalsta dienests 2019.gadā Apliecinājumu izsniegs līdz 15.jūlijam un tas apstiprinās to, ka izejvielas ir audzētas saudzējot vidi un tās daudzveidību un izaudzēto kultūru apsaimniekošanas process ir vērsts uz dabas saglabāšanu nākošām paaudzēm.

Iesniegums:

Iesniegumu apliecinājuma saņemšanai par biodegvielas vai bioloģiskā šķidrā kurināmā izejvielu audzēšanai izmantojamās zemes platību atbilstību ilgtspējas kritērijiem var iesniegt LAD Klientu reģistrā reģistrēta persona līdz 2019.gada 17.jūnijam ir jāiesniedz izmantojot LAD Elektronisko pieteikšanās sistēmu.

Prasības :

  • Platībām, kuras tiek pieteiktas Apliecinājuma saņemšanai ir jābūt deklarētām Vienotajā iesniegumā 2019.gadā Vienotā platības maksājuma saņemšanai;
  • Visiem izejvielu audzētājiem un tirgotājiem ir jābūt LAD Elektroniskās pieteikšanās sistēmas lietotājiem, kur būs iespējams saņemt Apliecinājumu un reģistrēt turpmākos darījumus.

Biodegvielu un bioloģisko šķidro kurināmo ražotājiem un tirgotājiem:

Visi darījumi, kas tiks veikti ar ilgtspējas kritērijiem (IK) atbilstošām izejvielām, ražošanas starpproduktiem, vai biodegvielu un bioloģisko šķidro kurināmo, jāreģistrē LAD Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā!

Ražotājiem, kas vēlas ražot ilgtspējas kritērijiem atbilstošu biodegvielu un bioloģisko šķidro kurināmo no izejvielām, kuras ir saņēmušas LAD Apliecinājumu vai to tirgotājiem ir jābūt:

 

Nosacījumi

Mūsu mājaslapā tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot izmantot mūsu vietni, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai. Vairāk par sīkdatnēm šeit.